Even voorstellen: Mijn naam is Marielle Dijkhuizen. Ik ben gediplomeerd trimster en heb ondertussen ook de nodige specialisatie cursussen gevolgd waaronder EHBO voor dieren. Sinds 1 april 2010 ben ik de trotse eigenaar van trimsalon “Chez Ches”. Na de start in Zoetermeer ben ik verhuist naar het huidige adres in Delft. De naam van de salon is afgeleid van de naam van een van mijn honden, het is eigenlijk een woordgrapje. "Chez" betekent bij in het Frans en "Ches" is de afkorting van de naam Chester en zo heet mijn oudste Cairn.

Van kleins af aan ben ik al met dieren bezig. Thuis hadden we kippen, konijnen, hamsters, ratten, vogels en ga zo maar door. Paardrijden is altijd mijn grote hobby geweest. Als klein kind al had ik maar een grote wens en dat was een hond. Die wens ging in vervulling toen de Maltezer “Spooky” bij ons kwam wonen en later de West Highland White Terrier “Buddy”. Zodra ik op mezelf ben gaan wonen wilde ik weer een hond en na een jaar kwam Sacha, een West Highland White Terrier, bij ons. Door haar is mijn passie voor honden nog verder aangewakkerd. In de loop der jaren heeft ze gezelschap gekregen van 3 eigenwijze Cairn Terriers, Chester, Floortje en Penny. Mijn vrijetijdsbesteding bestaat dan ook voor het grootste gedeelte uit: “bezig zijn met de honden”. Sacha is helaas op 20 september 2013 overleden. Met haar heb ik tot op hoog niveau gehoorzaamheid getraind en tevens veel aan behendigheid gedaan. Met Floortje heb ik een nestje gefokt, waar Penny uit gekomen is. In het weekend kan je ons vaak in een mooi wandel gebied vinden.

Wat werk betreft heb ik ook al het nodige gedaan. Ik heb 6 jaar als docent biologie op een middelbare school gewerkt en ik heb 3 jaar lang in de muziek industrie gewerkt. Helaas raakte ik, dankzij de crisis, mijn baan kwijt in 2009. Dat was voor mij eigenlijk het moment om mijn hart te gaan volgen en gehoor te gaan geven aan iets wat ik al heel lang wilde gaan doen: honden trimmen. Ik heb me gelijk ingeschreven bij het H.K.I. (Huisdier Kennis Instituut) en ben de opleiding honden toiletteren gaan volgen. Mijn stage heb ik gedaan bij Trimsalon Jetty van der Hulst in Den Haag. Daar heb ik alle fijne kneepjes van het vak geleerd. Ook heb ik veel geleerd van Mieke Jansen (een bekende Cairn terrier fokster en tevens internationaal keurmeester voor rasgroep 3). Zij heeft me de kunst van het toiletteren van de Cairn Terrier geleerd. En niet zonder succes! In maart 2010 werd ik op de DUG open trimkampioenschappen eerste in de stagiaire klasse met mijn Cairn Chester en vervolgens werd ik “Beste Stagiaire 2010”. Dat is natuurlijk iets om heel erg trots op te zijn.

In mijn dagelijks werk probeer ik te streven naar een zo optimaal mogelijk resultaat. Samen met de baas kijk ik wat de best mogelijke behandeling is voor elke vacht. Kwaliteit en tevreden klanten staan voorop in mijn werk. Tevens probeer ik de behandeling voor de hond zo prettig mogelijk te laten verlopen. Ik werk met de milde shampoo's van Nature’s Specialties en Hownd. Deze producten zijn van hoge kwaliteit om zo eventuele irritatie tot het minimum te beperken. Uiteraard zijn de producten die ik gebruik niet op dieren getest en de producten van beide merken zijn zelfs vegan.  Tijdens het fohnen krijgt de hond een "Happy Hoody" op, een badstof band om het hoofd die het geluid dempt en op die manier het gehoor van uw hond beschermd. Tevens een uitkomst voor hondjes die wat moeite hebben met harde geluiden. Zo is voor elke hond de trimbeurt een fijne ervaring.
Ook probeer ik zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt op trimgebied, want in dit vak ben je nooit uitgeleerd.

Naast het trimmen heeft ook het showen en fokken van Cairn Terriers mijn warme belangstelling en inmiddels ben ik ook geslaagd voor de opleidingen Kynologische Kennis 1 en 2 en  Exterieur en Beweging van de Raad van Beheer. In de toekomst wil ik een aantal rasexamens gaan doen en dan mag ik ook keuren op hondententoonstellingen.

Graag verwelkom ik ook u en uw hond een keertje in mijn salon.