Voor een trimbeurt moet u uw hond een paar uurtjes afstaan. Dit lijkt heel lang, maar als u weet wat er allemaal komt kijken bij een trimbeurt valt het best mee. Ik werk altijd als volgt: U komt uw hond bij mij brengen en samen bespreken we het gewenste model. Hierbij probeer ik altijd zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen. Ik kijk hierbij ook naar de conditie van de vacht en welke behandeling het beste bij uw hond past. Niet iedere vacht heeft tenslotte dezelfde behandeling nodig. Tijdens dit gesprek kunt u ook eventuele bijzonderheden bij mij melden, zodat ik hier rekening mee kan houden.

Daarna ga ik aan de slag. Allereerst gaat de hond in bad, een schone vacht laat zich veel beter behandelen en de wasbeurt is een van de belangrijkste onderdelen van de trimbeurt. Voor elke vacht bepaal ik welke shampoo het best geschikt is. Daarna gaat de hond vaak even kort in een bench in een hondenbadjas. Deze badjas verkort de droogtijd aanzienlijk en dat scheelt weer stress voor de hond tijdens het föhnen. Na het voordrogen wordt de hond verder uitgeblazen en geföhnd. Als laatste ga ik het geheel afwerken en netjes in model brengen. Na enkele uren kunt u uw hond weer ophalen. Zodra de hond bijna klaar is wordt u gebeld dat u uw geliefde viervoeter weer kunt ophalen. We verzoeken u met klem om niet eerder dan het telefoontje of het afgesproken tijdstip weer in de salon aanwezig te zijn of zelf te bellen. Dit geeft onnodig veel onrust en stress voor uw hond en de trimbeurt zal hierdoor uitlopen. Wij streven ernaar om een trimbeurt zo rustig mogelijk te laten verlopen.

Bij de trimbeurt worden de volgende dingen gedaan:

  • De hond wordt in model geknipt, geëffileerd, geplukt of ontwold, uiteraard in het model wat de rasstandaard voorschrijft en in overleg met de eigenaar.
  • De hond wordt gewassen en gedroogd
  • De nagels worden geknipt.
  • Ik kijk het gebit en oren na. Eventuele afwijkingen die worden geconstateerd zullen na de trimbeurt aan u worden verteld.
Happy hoodie

Ik werk met de "Happy Hoodie" om het gehoor van uw hond te beschermen tegen de harde geluiden van de föhn. Ook heel geschikt voor honden die wat angstig kunnen reageren op harde geluiden. Zo wordt een trimbeurt voor elke hond een prettige ervaring.

Floor en Pepper dragen hier een "Happy Hoodie":

 

Tips en adviezen:
  • Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zo lang op moet houden.
  • Breng uw hond nooit met een volle maag. Sommige honden kunnen hier niet goed tegen en kunnen gaan overgeven.
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen aangezien een natte hond niet makkelijk behandelbaar is.
  • Overleg eerst met mij wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn moeilijk behandelbaar na een wasbeurt.
  • Indien uw hond een medische en/of besmettelijke aandoening heeft (kennelhoest, ringworm e.d.), dan verneem ik dit graag van u. Ook als uw hond loops is, verneem ik dit graag van te voren.
  • Mocht u niet op een afspraak aanwezig kunnen zijn, laat het ons dan zo vroeg mogelijk weten.